Modifinder AB     Stortorget 27, 211 34 Malmö    0723-96 90 96    [javascript protected email address]

      

SEO blogg

På vår SEO blogg kan du läsa bl.a. om de senaste stora nyheterna som rör SEO-branschen och sökmotorn Google. Vi delar även med oss av tips som kan hjälpa företagaren att bättre synas och lyckas på sökmotorerna med hjälp av sökmotoroptimering. Ibland skriver vi även om våra kunder och vad som händer på Modifinder just nu.

Vad är Meta-description? Ny uppdatering 2018

3 jan 2018

Vi får ofta frågor gällande metataggen "Meta-description". Meta-description används i en webbsidas huvud (<head></head>) för att beskriva landsningssidan. Beskrivningen visas i bl.a. Googles sökresultat och är bra för att locka sökare att klicka på just ditt sökresultat. En Meta-description har dock ingen direkt påverkan på ens placering i sökmotorerna. Har du däremot en bra och lockande beskrivning som ökar din CTR (Click through rate) kan detta påverka din position något. Att fokusera på att ha en hög CTR är alltså att sträva efter då detta betyder att du får fler besökare vilket i sin tur skickar viktiga signaler till Google att din sida är relevant och intressant!

Läs vidare och få reda på hur du ska göra 2018!

Meta-description

5 skäl till varför en SEO-expert kan hjälpa dig att förbättra din webbplats

14 jun 2017

5 anledningar till varför en SEO-expert kan hjälpa dig att förbättra din webbplats

I dagens samhälle är det kritiskt för alla företag att ha en konkurrenskraftig webbplats, den hårda verkligheten är att om du inte syns så finns du inte heller. Vare sig du ska förnya, förbättra eller skaffa en ny layout till er gamla webbplats kommer garanterat ett stort antal personer att närvara under planeringsstadiet. Givetvis har dessa mycket att bidra med och varje individ fyller en viktig funktion för att skapa grunden till den nya och förbättrade webbplatsen. Dock är det ofta en person som glöms bort, SEO-experten. Oavsett om det rör sig om en intern expert, eller ett externt SEO-företag är dess närvaro kritisk för webbplatsen och företagets framgång!

Content Marketing och SEO – en oundviklig symbios

13 jun 2017

Content Marketing

Fördelning av ansvar: vem bör optimera innehåll?

Sökmotoroptimering (SEO) och content marketing har en stark tendens att sammanfalla, ibland kan det vara svårt att faktiskt inse att dessa är två helt separata inriktningar i SEO-världen. Stoney deGeyter från Search Engine Land menar i sin artikel ”Who should optimize content: SEOs or content writers?” att likheterna leder till den något provocerande frågan:

Google tillåter nu endast sökningar med exakt plats

1 dec 2015

Nu kan du inte längre välja varifrån du söker

Sedan igår (2015-11-30) har Google gjort en modifiering i sin sökmotor som tvingar din enhet att vara inställd på den plats du befinner dig på vi sökningens tillfälle. Innan kunde du ändra detta via sökverktyget och ställa in t ex Stockholm fast än du söker från Malmö och då få upp resultat baserat på området Stockholm. Se bild nedan:

Ändra plats i sökverktyget före & efter bild

8 kända logotyper och dess betydelse

12 jan 2015

När man tänker efter utsätts vi för hundratals (vissa av oss tusentals) logotyper varje dag. En del är vackra, en del är fula och en del är så pass inarbetade att vi inte ens uppfattar dem som logotyper. Logotypen är en av de viktigaste bitarna i ett framgångsrikt varumärke. Ett företags logotyp ska inte bara vara unik och på samma gång lägga grunden för verksamhetens hela identitet - den ska även säga någonting om företaget, vare sig det handlar om ett stycke historia, ett budskap eller en underliggande mening.

Här går vi igenom tio olika logotyper som lyckats väldigt bra med just detta.

Därför ska du slopa animerade sliders

8 jan 2015

Därför ska du slopa animerade sliders på din hemsida

Stora bilder som tar lång tid att ladda och som sedan roterar för fort, text som försvinner innan du hunnit läsa färdigt och frustrationen som uppstår när du inser att det inte finns någon tillbakaknapp. Känns detta igen? Bra. Låt oss nu slå näven i bordet och gå vidare.

Animerade sliders, hero images, karusellbilder, kalla dem vad du vill, är ett populärt inslag på webbsidor runt om på nätet. De finns lite överallt - såväl på moderna, väldesignade sidor som på äldre.

Tack 2014, hej 2015!

19 dec 2014

Tack år 2014, hej år 2015!

Vi är jättenöjda med året som gått och vill passa på att lyfta fram några av höjdpunkterna som skett för oss och våra kunder.

Google Pigeon - Ny algoritm

26 jul 2014

Google Pigeon

I dagarna släppte Google en ny algoritm för relevanta och mer exakta lokala sökresultat, med starkare koppling till traditionella rankingsignaler, kallad Google Pigeon.

Google Panda 4.0 har anlänt

21 maj 2014

Google Panda 4.0

21 Maj 2014 gick Panda 4.0 live

Idag den 21 maj gick Matt Cutts, ansvarig för Googles webbspam team, ut med att Google rullar ut Panda 4.0. Han delade nyheten på Twitter.

Sidan 1 på Sökmotoroptimering

12 okt 2013

Uppdatering 2013-11-03:

Idag ligger vi på fjärde plats på sökordet "sökmotoroptimering". Det känns väldigt kul att vi har klättrat i sökresultatet de senaste veckorna. Nu får vi arbeta för att hålla oss kvar där också.

Google Penguin 2.1 (Penguin 5) är här!

4 okt 2013

Penguin 2.1 (Penguin 5)

4 Oktober 2013 gick Penguin 2.1 live

Matt Cutts, ansvarig för Googles webbspam team, delade nyheten på Twitter där han sa att den senaste versionen (Penguin 2.1) skulle påverka omkring 1 procent av alla sökningar:

Redistats - Nytt statistiksystem

30 aug 2013

Jim Westergren har nu byggt klart det nya statistiksystemet Redistats efter många månaders arbete. Systemet används på bl.a. N.nu och en rad andra stora nätverk. Redistats Plugin till Wordpress finns även färdig. Följ gärna Redistats på Twitter!

Redistats

Googles sökordsverktyg ersätts av sökordsplaneraren

27 aug 2013

Googles sökordsverktyg, även känt som Google Keyword Tool ersätts nu av sökordsplaneraren.

Google Keyword Tool var en gratistjänst från Google där man kunde skriva in olika sökord och få en genomsnittlig uppskattning antal sökningar per månad baserat på de senaste 12 månaderna.

it-bloggar.se