Stortorget 27, 211 34 Malmö    0723-96 90 96    [javascript protected email address]

Sökmotoroptimering med garanti | 5 tips om sökmotoroptimering

      

SEO blogg

På vår SEO blogg kan du läsa bl.a. om de senaste stora nyheterna som rör SEO-branschen och sökmotorn Google. Vi delar även med oss av tips som kan hjälpa företagaren att bättre synas och lyckas på sökmotorerna med hjälp av sökmotoroptimering. Ibland skriver vi även om våra kunder och vad som händer på Modifinder just nu.

5 tips för sökmotoroptimering (SEO)

3 jan 2017

sökmotoroptimering tips

Sökmotoroptimering tips

För att man ska kunna ha möjlighet att synas bra på Google med sina sökfraser krävs det att ens hemsida har rätt förutsättningar för att synas. Nedan delar jag med mig av 5 tips om sökmotoroptimering som kan göra underverk för din hemsidas positioner i Google.

Fortsätt läs →

Google tillåter nu endast sökningar med exakt plats

1 dec 2015

Nu kan du inte längre välja varifrån du söker

Sedan igår (2015-11-30) har Google gjort en modifiering i sin sökmotor som tvingar din enhet att vara inställd på den plats du befinner dig på vi sökningens tillfälle. Innan kunde du ändra detta via sökverktyget och ställa in t ex Stockholm fast än du söker från Malmö och då få upp resultat baserat på området Stockholm. Se bild nedan:

Ändra plats i sökverktyget före & efter bild

Fortsätt läs →

Hej Johanna - vår nya webbutvecklare!

20 jan 2015

Så sent som igår fick vi ett nytillskott på produktionsavdelningen. Säg hej till Johanna Knöös - vår nya stjärna till webbutvecklare!

Fortsätt läs →

8 kända logotyper och dess betydelse

12 jan 2015

När man tänker efter utsätts vi för hundratals (vissa av oss tusentals) logotyper varje dag. En del är vackra, en del är fula och en del är så pass inarbetade att vi inte ens uppfattar dem som logotyper. Logotypen är en av de viktigaste bitarna i ett framgångsrikt varumärke. Ett företags logotyp ska inte bara vara unik och på samma gång lägga grunden för verksamhetens hela identitet - den ska även säga någonting om företaget, vare sig det handlar om ett stycke historia, ett budskap eller en underliggande mening.

Här går vi igenom tio olika logotyper som lyckats väldigt bra med just detta.

Fortsätt läs →

Därför ska du slopa animerade sliders

8 jan 2015

Därför ska du slopa animerade sliders på din hemsida

Stora bilder som tar lång tid att ladda och som sedan roterar för fort, text som försvinner innan du hunnit läsa färdigt och frustrationen som uppstår när du inser att det inte finns någon tillbakaknapp. Känns detta igen? Bra. Låt oss nu slå näven i bordet och gå vidare.

Animerade sliders, hero images, karusellbilder, kalla dem vad du vill, är ett populärt inslag på webbsidor runt om på nätet. De finns lite överallt - såväl på moderna, väldesignade sidor som på äldre.

Fortsätt läs →

Tack 2014, hej 2015!

19 dec 2014

Tack år 2014, hej år 2015!

Vi är jättenöjda med året som gått och vill passa på att lyfta fram några av höjdpunkterna som skett för oss och våra kunder.

Fortsätt läs →

Google Pigeon - Ny algoritm

26 jul 2014

Google Pigeon

I dagarna släppte Google en ny algoritm för relevanta och mer exakta lokala sökresultat, med starkare koppling till traditionella rankingsignaler, kallad Google Pigeon.

Fortsätt läs →

Vad är Meta-description?

25 jul 2014

Vi får ofta frågor gällande metataggen "Meta-description". Meta-description används i en webbsidas huvud (<head></head>) för att beskriva landsningssidan. Beskrivningen visas i bl.a. Googles sökresultat och är bra för att locka sökare att klicka på just ditt sökresultat. En Meta-description har dock ingen som helst påverkan på ens placering i sökmotorerna.

Meta-description

Fortsätt läs →

Google Panda 4.0 har anlänt

21 maj 2014

Google Panda 4.0

21 Maj 2014 gick Panda 4.0 live

Idag den 21 maj gick Matt Cutts, ansvarig för Googles webbspam team, ut med att Google rullar ut Panda 4.0. Han delade nyheten på Twitter.

Fortsätt läs →

Nytt spännande projekt

29 okt 2013

Så här dagen efter att stormen Simone drog in över södra Sverige hoppas vi att alla har kvar både hatt och huvud! Modifinder är välbehållna och vi har mycket på gång, bl.a en överaskning som kommer lanseras vid juletid!

Fortsätt läs →

Sidan 1 på Sökmotoroptimering

12 okt 2013

Uppdatering 2013-11-03:

Idag ligger vi på fjärde plats på sökordet "sökmotoroptimering". Det känns väldigt kul att vi har klättrat i sökresultatet de senaste veckorna. Nu får vi arbeta för att hålla oss kvar där också.

Fortsätt läs →

Google Penguin 2.1 (Penguin 5) är här!

4 okt 2013

Penguin 2.1 (Penguin 5)

4 Oktober 2013 gick Penguin 2.1 live

Matt Cutts, ansvarig för Googles webbspam team, delade nyheten på Twitter där han sa att den senaste versionen (Penguin 2.1) skulle påverka omkring 1 procent av alla sökningar:

Fortsätt läs →

Redistats - Nytt statistiksystem

30 aug 2013

Jim Westergren har nu byggt klart det nya statistiksystemet Redistats efter många månaders arbete. Systemet används på bl.a. N.nu och en rad andra stora nätverk. Redistats Plugin till Wordpress finns även färdig. Följ gärna Redistats på Twitter!

Redistats

Fortsätt läs →

Googles sökordsverktyg ersätts av sökordsplaneraren

27 aug 2013

Googles sökordsverktyg, även känt som Google Keyword Tool ersätts nu av sökordsplaneraren.

Google Keyword Tool var en gratistjänst från Google där man kunde skriva in olika sökord och få en genomsnittlig uppskattning antal sökningar per månad baserat på de senaste 12 månaderna.

Fortsätt läs →

Ny logotyp, ny hemsida!

23 aug 2013

Då var vi äntligen klara med vår nya logotyp och hemsida, hoppas ni gillar den lika mycket som vi!

Modifinders nya hemsida

Fortsätt läs →

← Äldre inlägg