Google Pigeon – Ny algoritm

Innehållsförteckning
Google Pigeon

I dagarna släppte Google en ny algoritm för relevanta och mer exakta lokala sökresultat, med starkare koppling till traditionella rankingsignaler, kallad Google Pigeon.

Varför namnet Pigeon?

Eftersom Google själva inte har namngett algoritmen så tog Search Engine Land initiativet och valde namnet Pigeon eftersom det gäller lokala sökresultat, och duvor är ju fåglar som är kända för att hålla sig till ett och samma område som de ständigt återvänder till. Logiskt val! Förvirra dock inte detta med Googles aprilskämt år 2002, PigeonRank™.

Vad innebär Google Pigeon?

Algoritmen kommer att påverka både det vanliga sökresultatet och Google Maps.

Google har inte gått ut med de grundläggande förändringarna men i det stora hela kommer algoritmen att påverka det lokala sökresultatets placeringar. Lokala företag kommer dessutom att kunna märka av en skillnad i antalet besökare och försäljning, för somliga en minskning och för andra en ökning.

Enligt Search Engine Land menar Google att den nya lokala sökresultatsalgoritmen, Google Pigeon, kommer att gå på djupet och använda sig av tidigare sökfunktioner som Knowledge Graph, synonymer, stavningskontroll med mera, till och med alla hundratals rankingsignaler.

Google menar även att Google Pigeon kommer att förbättra deras avstånds- och platsrankingsparametrar.

Just nu: Algoritmen rullas ut i USA

Algoritmen rullas just nu ut i USA, tyvärr nämnde Google inte om eller när algoritmen skulle rullas ut globalt. De kommenterade inte hur stor procent av sökfrågor som skulle bli påverkade av den nya algoritmen, inte heller om specifika spamalgoritmer skulle rullas ut i samband med Google Pigeon.

Kommer vi att få se Google Pigeon i Sverige?

Personligen hoppas jag att Google Pigeon kommer att lanseras även i Sverige då flertalet personer i USA redan har uttalat sig om att deras lokala webbplatser har förbättrats i ranking. Jag spårar och jobbar aktivt med ett par hundra lokala sökord och ser verkligen fram emot att få se vilken påverkan Pigeon kommer att kunna ha på dem.

Mer läsning

Relaterade artiklar

SEO-guiden 2018 – 11 myter inom SEO att ha koll på

Har du också undrat över vilka SEO-taktiker som faktiskt fungerar? Det är ingen hemlighet att det haglar in algoritmuppdateringar från…

Vad är en meta-beskrivning?

Meta-beskrivning används för att beskriva sidan en besökare landar på. ✅ Vi rekommenderar att ej överstiga 156 tecken och 960…

Teknisk SEO för en mobilvänlig webbplats

Mobilteknisk-SEO: Framtiden för Google? Det är ingen överraskning att antalet personer som använder sig av smartphones årligen ser drastiska ökningar,…

Gratis SEO-analys

Vad är er hemsida i behov av? Låt en av våra SEO-experter göra en analys av er hemsida och få kostnadsfri rådgivning samt prisuppskattning.