Google Panda 4.0 har anlänt

Innehållsförteckning
Google Panda 4.0

21 Maj 2014 gick Panda 4.0 live

Idag den 21 maj gick Matt Cutts, ansvarig för Googles webbspam team, ut med att Google rullar ut Panda 4.0. Han delade nyheten på Twitter.

Som alltid är det fortfarande väldigt tidigt och det finns inte så mycket att säga om Panda 4.0 än men redan den 7 maj blev det tydligt att Google var igång med en ny stor algoritmuppdatering. Vi på Modifinder och en del andra i branschen märkte av något det datumet, antagligen testades den nya algoritmen. Följ diskussionen på seo-forum.se!

Search Engine Land förklarar djupare

Barry Schwartz, Search Engine Land’s nyhetsredaktör, tror att Panda 4.0 är en stor uppdatering till själva algoritmen kontra bara en data refresh (Uppdateringar på månadsbasis). Detta tyder på att Google har gjort ändringar på hur själva Pandaalgoritmen identifierar webbplatser. Barry hade även information från Google som berättade att Panda 4.0 påverkar olika språk i olika utsträckning. På engelska t.ex., påverkar den nya algoritmen ungefär 7,5% av alla sökningar.

Vad är Panda?

Google Panda är en av Googles algoritmer som först släpptes i februari 2011. Algoritmen påverkar ranking i sökresultatet och riktar sig främst åt att sänka webbplatser av låg kvalitet eller ”Tunnt innehåll”, och istället belöna sajter av högre kvalitet.

Relaterat: Google Penguin 2.1 (Penguin 5)

Relaterade artiklar

SEO-guiden 2018 – 11 myter inom SEO att ha koll på

Har du också undrat över vilka SEO-taktiker som faktiskt fungerar? Det är ingen hemlighet att det haglar in algoritmuppdateringar från…

Vad är en meta-beskrivning?

Meta-beskrivning används för att beskriva sidan en besökare landar på. ✅ Vi rekommenderar att ej överstiga 156 tecken och 960…

Teknisk SEO för en mobilvänlig webbplats

Mobilteknisk-SEO: Framtiden för Google? Det är ingen överraskning att antalet personer som använder sig av smartphones årligen ser drastiska ökningar,…

Gratis SEO-analys

Vad är er hemsida i behov av? Låt en av våra SEO-experter göra en analys av er hemsida och få kostnadsfri rådgivning samt prisuppskattning.