Modifinder AB     Stortorget 27, 211 34 Malmö    0723-96 90 96    [javascript protected email address]
Är du en webbutvecklare? - Ansök idag!

      

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering garantimärkeför bevisad framgång

Välj oss för er sökmotoroptimering, vi ser till att ge er de resultat ni förtjänar. Tidsramen för sökmotoroptimering / SEO är flexibel men i regel ser man förbättrade resultat inom ett par veckor. Det kan både gå fortare och ta längre tid, detta beror på hur konkurensutsatta sökorden är som vi ska sökmotoroptimera. Låt oss göra en bedömning, fyll i formuläret!

Sökmotoroptimering när den är som bäst!


En pil som pekar till första steget av lyckad sökmotoroptimering

Kostnadsfri rådgivning

Använd formuläret nedan för att bli kontaktad och få en kostnadsfri rådgivning rörande er webbplats synlighet på Google.

Eller ring: 0721-50 21 79
mån-fre, 09.00-15.00

(Lämna tom)


Vad handlar sökmotoroptimering (SEO) om?

Folk som söker efter produkter och tjänster på nätet kommer att börja med att skriva relevanta sökord i sökmotorerna. Resultaten som syns när man söker är oftast väl sökmotoroptimerade webbplatser. Webbplasten måste vara korrekt uppbyggd från grunden och den behöver även relevanta och auktoritära länkar från andra webbplaster.
Senaste inlägget från SEO-bloggen:

Nu söker vi en erfaren webbutvecklare

21 feb 2018

Är du lika grym i front-end som i back-end? Om du känner att du behärskar områdena nedanför är detta jobbet kanske för dig! ##READ-MORE-LINK## Grundläggande SEO HTML CSS Wordpress PHP MySQL Javascript CMS Photoshop Är du utbildad eller självlärd? Det spelar ingen roll för oss. Det viktiga för Modifinder är att du trivs och fungerar [...]


Lokal sökmotoroptimering (SEO)

Lokal sökmotoroptimering

Vi på Modifinder fokuserar främst på lokal sökmotoroptimering. Det är en effektiv form av internetmarknadsföring som gör att man kan nå ut till miljontals kunder som söker efter lokala tjänster i sitt område. De som söker lokalt är mer benägna att välja dina tjänster eftersom det är mer lättillgängligt. Lokal sökmotoroptimering är därför ett utmärkt sätt att hjälpa de lokala konsumenterna att komma i kontakt med ditt företag.

Vad är sökmotoroptimering (SEO)?

En väl utförd SEO-strategi har potential att öka ditt företags intäkter avsevärt.

Google visar sidor i sökresultatet som de tycker är auktoritära och relevanta. De mäter relevans genom att analysera innehållet på sidan och de mäter auktoritet baserat på antalet och kvaliteten på andra sidor som länkar till sidorna de visar. Man kan se länkar som röster. Det är vårt jobb att skapa auktoritet till din sida. Så i enkla termer innebär SEO att skriva innehåll som innehåller sökord, ord folk använder i sökningar, och skaffa länkar från andra sidor för att visa hur viktig din sida är jämfört med andra.

Man brukar dela upp sökmotoroptimering i två delar:

On-page optimering
On-page optimering
On-page kommer alltid vara essentiellt för vilken webbplats som helst. Dessutom fungerar oftast bara Off-page optimering om din webbplats har bra on-page och ger ett värde till besökaren och levererar den information besökaren sökte efter i första hand. Det finns även andra vägar att gå men de genererar inte långvariga resultat. Se till att undersidorna inkluderar dina kontaktuppgifter och plats, detta för att dina kunder ska hitta dig lokalt. Om du har bra text och innehåll kommer det att bli lättare för dig att knyta dina kunder till dig och göra affärer med dem. Om du som företagare, inte har tid att skriva bra innehåll, tveka då inte att anlita oss, vi har över 10 års erfarenhet inom svensk SEO-copywriting.

Off-page optimering
Off-page optimering
Länkstrategier är enormt viktiga och ännu mer så med det faktum att Google lägger stora krav på att hemsidors länkprofiler ska vara av hög kvalitet. En Länk pekar till en webbplats. När webbplatser med gott rykte i sin tur pekar länkar vidare till andra webbplatser, ger detta en värdefull röst på de andra webbplatserna de pekar till. Detta är essentiellt i vilken SEO-tjänst som helst och krävs för att din sökmotoroptimering ska fungera. En bra länkprofil kommer att öka en webbplats trovärdighet på nätet och etablerar din auktoritet på webben.

5 viktiga tips om Sökmotoroptimering

Måns har sammanställt 5 viktiga tips om sökmotoroptimering som du borde känna till!

Gratis tips för sökmotoroptimering

För att man ska kunna ha möjlighet att synas bra på Google med sina sökfraser krävs det att ens hemsida har rätt förutsättningar för att synas. Nedan delar Måns med sig av 5 gratis tips om sökmotoroptimering som kan göra underverk för din hemsidas positioner i Google.

sökmotoroptimering tips

SEO-tips 1: Titel tagg

Titeltaggen är ett av de viktigaste on-page-element som finns. Titeltaggen är den som syns ute på Googles sökresultat. Se nedan bild för illustration:

Titel-tagg sökmotoroptimering tips 1

Titeltaggen ska alltså både konvertera klick och samtidigt innehålla sidans viktigaste sökord. Väldigt viktigt att ha en bra titel-tagg för din sökmotoroptimering.

  • Tänk på att Google kan välja att visa en annorlunda titel än vad du har angett i din HTML. I dessa fall beror det oftast på att Google vill matcha bättre med ditt varumärke, bättre matcha användarens sökning eller på grund av andra faktorer.
  • Google väljer att visa de första 50-60 tecknen i titeltaggen eller så många tecken som får plats på 512 pixlar i bredd. Om du håller titeln under 55 tecken så kan du räkna med att åtminstonde 95% av alla dina titlar visas korrekt.
  • Tänk på att inte ha samma titel på mer än en sida. Det är viktigt att ha olika titlar på olika undersidor.
  • Använd dig av snygga avgränsare i dina titlar som t.ex. ett bindestreck (-) eller ett vertikalstreck (|).
  • Tänk på att ha med ert företagsnamn för bättre varumärkesbyggande och branding.
  • Arbetar du mot lokala kunder så försök att ha med din ort i titeln.
  • Försök att ha sidans sökord först i titeln.

SEO-tips 2: Länkar är viktiga, men vissa kan man vara utan

Man ska inte blanda ihop kvalitet med kvantitet. Exempelvis kommer 5 till 10 länkar från kvalitativa och relevanta sidor till din sida att ha en mycket större inverkan på din sökmotoroptimering och hur din sida placerar sig i sökresultatet än 1000 orelevanta och lågt värderade länkar som tyvärr säljs av många SEO-företag idag. SEO är ett långsiktigt arbete och måste få lov att ta tid så att det kan utföras på rätt sätt.

SEO-tips 3: Tekniska rankingfaktorer

Man ska inte glömma den tekniska aspekten av sökmotoroptimering som bl.a. innefattar att man har korrekta redirects, SSL-kryptering (https://), en välbyggd responsiv webbplats, så kort laddningsstid som möjligt genom väloptimerade bildstorlekar och bra hosting, URL-strukturen på webbplatsen, korrekt användning av internlänkning, korrekt användning av rel="canonical" och mycket mer.

SEO-tips 4: Kvalitativt innehåll

Innehållet på din hemsida är extremt viktigt för att din sökmotoroptimering ska fungera! Se till att ha bra, välskrivet och unikt innehåll som fokuserar på ditt primära sökord eller fras. Sökmotorer vill ha naturligt innehåll. Försök att inte proppa din text med onaturligt många sökord. Det kommer inte att fungera. Sökmotorer tittar på hur många gånger en fras förekommer i ditt innehåll och om det är onormalt många gånger, kommer sökmotorn att straffa dig snarare än gynna dig.

SEO-tips 5: Håll dig uppdaterad

Om man ska lyckas med sin sökmotoroptimering är det viktigt att man håller sig uppdaterad. Följ seo-experter på Twitter, läs på SEO-forum.se, läs bra SEO-bloggar och framförallt Googles egna blogg för webbmasters. Jag vill även passa på att tipsa om DomainStats.io, värdefull information och mätvärden för miljontals domäner.

Jag hoppas att våra tips om sökmotoroptimering hjälper dig. Vill du ha experthjälp eller inte har tiden så kontakta oss, vi har många års erfarenhet av sökmotoroptimering och branschen, vi ser till att du får rätt hjälp utifrån ditt företags behov.