Stortorget 27, 211 34 Malmö    0723-96 90 96    [javascript protected email address]

      

5 gratis tips för sökmotoroptimering (SEO)

Gratis tips för sökmotoroptimering

För att man ska kunna ha möjlighet att synas bra på Google med sina sökfraser krävs det att ens hemsida har rätt förutsättningar för att synas. Nedan delar jag med mig av 5 gratis tips om sökmotoroptimering som kan göra underverk för din hemsidas positioner i Google.

sökmotoroptimering tips

Tips 1: Titel tagg

Titeltaggen är ett av de viktigaste on-page-element som finns. Titeltaggen är den som syns ute på Googles sökresultat. Se nedan bild för illustration:

Titel-tagg sökmotoroptimering tips 1

Titeltaggen ska alltså både konvertera klick och samtidigt innehålla sidans viktigaste sökord.

  • Tänk på att Google kan välja att visa en annorlunda titel än vad du har angett i din HTML. I dessa fall beror det oftast på att Google vill matcha bättre med ditt varumärke, bättre matcha användarens sökning eller på grund av andra faktorer.
  • Google väljer att visa de första 50-60 tecknen i titeltaggen eller så många tecken som får plats på 512 pixlar i bredd. Om du håller titeln under 55 tecken så kan du räkna med att åtminstonde 95% av alla dina titlar visas korrekt.
  • Tänk på att inte ha samma titel på mer än en sida. Det är viktigt att ha olika titlar på olika undersidor.
  • Använd dig av snygga avgränsare i dina titlar som t.ex. ett bindestreck (-) eller ett vertikalstreck (|).
  • Tänk på att ha med ert företagsnamn för bättre varumärkesbyggande och branding.
  • Arbetar du mot lokala kunder så försök att ha med din ort i titeln.
  • Försök att ha sidans sökord först i titeln.

Tips 2: Länkar är viktiga, men vissa kan man vara utan

Man ska inte blanda ihop kvalitet med kvantitet. Exempelvis kommer 5 till 10 länkar från kvalitativa och relevanta sidor till din sida att ha en mycket större inverkan på hur din sida placerar sig i sökresultatet än 1000 orelevanta och lågt värderade länkar som tyvärr säljs av många SEO-företag idag. SEO är ett långsiktigt arbete och måste få lov att ta tid så att det kan utföras på rätt sätt.

Tips 3: Tekniska rankingfaktorer

Man ska inte glömma den tekniska aspekten av sökmotoroptimering som bl.a. innefattar att man har korrekta redirects, SSL-kryptering (https://), en välbyggd responsiv webbplats, så kort laddningsstid som möjligt genom väloptimerade bildstorlekar och bra hosting, URL-strukturen på webbplatsen, korrekt användning av internlänkning, korrekt användning av rel="canonical" och mycket mer.

Tips 4: Kvalitativt innehåll

Innehållet på din hemsida är kungligt! Se till att ha bra, välskrivet och unikt innehåll som fokuserar på ditt primära sökord eller fras. Sökmotorer vill ha naturligt innehåll. Försök att inte proppa din text med onaturligt många sökord. Det kommer inte att fungera. Sökmotorer tittar på hur många gånger en fras förekommer i ditt innehåll och om det är onormalt många gånger, kommer sökmotorn att straffa dig snarare än gynna dig.

Tips 5: Håll dig uppdaterad

Om man ska lyckas med sin sökmotoroptimering är det viktigt att man håller sig uppdaterad. Följ seo-experter på Twitter, läs på SEO-forum.se, läs bra SEO-bloggar och framförallt Googles egna blogg för webbmasters. Jag vill även passa på att tipsa om DomainStats.io, värdefull information och mätvärden för miljontals domäner.

Jag hoppas att våra tips om sökmotoroptimering hjälper dig. Vill du ha experthjälp eller inte har tiden så kontakta oss, vi har många års erfarenhet av sökmotoroptimering och branschen, vi ser till att du får rätt hjälp utifrån ditt företags behov.

Kostnadsfri SEO-analys


(Lämna tom)
3 jan 2017

Comments powered by Disqus