Webbutveckling och teknik

RSS

8 kända logotyper och dess betydelse

12 jan 2015

Kända logotyper

När man tänker efter utsätts vi för hundratals (vissa av oss tusentals) logotyper varje dag. En del är vackra, en del är fula och en del är så pass inarbetade att vi inte ens uppfattar dem som logotyper. Logotypen är en av de viktigaste bitarna i ett framgångsrikt varumärke. Ett företags logotyp ska inte bara vara unik och på samma gång lägga grunden för verksamhetens hela identitet - den ska även säga någonting om företaget, vare sig det handlar om ett stycke historia, ett budskap eller en underliggande mening.

Här går vi igenom tio olika logotyper som lyckats väldigt bra med just detta.

Därför ska du slopa animerade sliders

8 jan 2015

Därför ska du slopa animerade sliders på din hemsida

Stora bilder som tar lång tid att ladda och som sedan roterar för fort, text som försvinner innan du hunnit läsa färdigt och frustrationen som uppstår när du inser att det inte finns någon tillbakaknapp. Känns detta igen? Bra. Låt oss nu slå näven i bordet och gå vidare.

Animerade sliders, hero images, karusellbilder, kalla dem vad du vill, är ett populärt inslag på webbsidor runt om på nätet. De finns lite överallt - såväl på moderna, väldesignade sidor som på äldre.

Redistats - Nytt statistiksystem

30 aug 2013

Jim Westergren har nu byggt klart det nya statistiksystemet Redistats efter många månaders arbete. Systemet används på bl.a. N.nu och en rad andra stora nätverk. Redistats Plugin till Wordpress finns även färdig. Följ gärna Redistats på Twitter!

Redistats